27 juli 2010

Glasskort

Vilken sommar vi har! Bortsett från lite regn de sista dagarna (som verkligen behövdes) så har Sverige verkligen visat upp sin bästa sida! Jag har sen semester i år så jag passar på att njuta så mycket jag bara kan mellan arbetspassen! Då blir det dock inte pysslat så mycket vilket ni säkert har märkt här på bloggen... Däremot har jag shoppat på mig lite mer pysselgrejjor. Massor med nya fina papper, lite bling och nya stämplar har fått fytta in hos mig och bara ligger och väntar på att användas!

Idag kommer min syster hit för lite pyssel... men eftersom solen envisas med att lysa från en i stort sett blå himmel så kan det nog hända att vi lämnar pysselrummet för lite bad också ;) Och kanske slinker det ner en glass...?

Jag tjuvstartade lite nu på förmiddagen med att gör två glasskort - jag har sett dem lite varstans nu i sommartider - och blivit SÅ sugen på att göra egna!

Glassiga Pysselhälsningar från mig!

7 juli 2010

En liten blogcandy...

Tänkte att jag skulle dela med mig lite av dagens pysselinköp! Köpte en extra magnolia-tidning, och tre små stämplar som jag tänkte skulle få hamna hos någon av er!

För att delta så lägger du upp bilden i din blogg, länkar till mig och lämnar sedan en kommentar till det här inlägget! Vill du lägga till dig som följare så blir jag glad, men det är inget måste! Sista dagen för att delta är den 30/7.
Här är stämplarna i närbild - visst är de söta!?

Lycka till!

Shopping for more...

Hur kommer det sig att man (läs Pillerillan) aldrig kan gå in i en pysselaffär utan att komma ut med MYCKET mer än man har tänkt sig?! Jag gick som planerat till Magnolia idag för att köpa tilda med blåbär-stämpeln - men kom som ni förstår hem med en hel del annat också...

Först och främt blev jag sååå glad när jag såg att Magnolia-diesen hade kommit! Jag har verkligen längtat! Bårdstansen och tagstansen fick följa med hem. De hade även fyllt på i reahörnet med massa stämplar - alla för 25 kr styck. Så därifrån blev det två stämpelset och en tomtestämpel. Lite vita papper, två nya distressfärger och så Tildastämpeln såklart! Fast jag köpte lite annat också... Nu skall jag pyssla ihop ett blåbärskort!

Tävling hos pysseltagen

Pysseltagens månadsutmaning är en "måste"-utmaning. Utifrån en bingobricka får man välja en rad med olika "pyssligheter" som man måste ha med på sitt tävlingsbidrag - jag valde en rad med 3D-lack, Rosett, Bokstäver, Något turkost och Wellpapp.

Wellpappen har jag målat vit, lite slarvigt för att få lite"shabby chic" känsla som jag tycker passar ihop med bilden. Jag har stansat ut bokstäver med cuttlebugen och sedan 3d-lackat dem. Det prickiga pappret och bandet med "bollar" är turkost - och så en liten spetsrosett som pricken över i. Det syns inte så bra på fotot men vintagebilden har toner av turkost den också... Ibland blir kort så "fyrkantiga", för att få lite mer liv har jag gått utanför ramarna och låtit bilden, pappret och rosetten hamna "utanför". Jag är inget stort fan av kuvert (så länge korten inte skall postas) - jag ger hellre bort kort som de är - då är man inte så beroende av att hålla vissa mått.

Jag vann...

...Pysselpetras blogcandy! Ett presentkort hos JP hobby. Har redan varit inne och kikat runt lite men som alltid så har jag ju så svårt att bestämma mig! Skall jag beställa nya papper, stämplar eller kanske lite nya dekorationer?!

6 juli 2010

Blåbärspyssel

I kväll gav jag mig iväg till blåbärsskogen tillsammans med bästa sällskap! Perfekt att kombinera bärplockning med tjejsnack! Nu funderar jag på vad det skall bli av bären - är sugen på att göra en smoothie - fast blåbärspaj är ju också himla smarrigt...! Är dessutom sugen på lite blåbärspyssel! Jag har ett jättefint papper från magnolia med blåbär - fast ingen riktigt passande stämpel... finns ju en superfin med Tilda som plockar blåbär... kanske skall ta en sväng till magnolia imorgon!?

Pysselväder...


Nu på sommaren blir det inte lika mycket pyssligheter som resten av året... man vill vara ute så mycket det bara går i det fina vädret! Ibland är det nästan så att det är lite skönt när det regnar så att man kan vara inne utan dåligt samvete. Nu på förmiddagen har det varit mulet så då passade jag på att pyssla ihop ännu ett kort med vintagemotiv. Det är ett fönsterkort så jag har dekorerat både ut och insidan.

2 juli 2010

Bokmärke och Sommarläsning

Vilket underbart sommarväder vi har! Idag fixade jag överraskningsutflykt med picknick och grill för att fira Daniel som fyller år på söndag. Vi jobbar hela helgen så vi fick fira lite i förväg! Efter några timmar i solen kändes det dessutom riktigt lockande med badpremiär - trodde att det skulle vara iskallt men det var riktigt skönt!

Igår var jag på Eko och laddade upp med lite skön sommarläsning - 3 pocket för 99! Perfekt! Sex böcker fick följa med mig hem. Det fanns inte supermycket att välja på men ändå helt okej läsning hoppas jag! Jag slukar alltid massvis med böcker på sommaren - men dessa borde i alla fall räcka ett tag.

När vi kom hem från utflykten ikväll så var det en halvlek kvar av kvällens vm-match så jag passade på att slå mig ner i pysselrummet under tiden. Jag har länge saknat ett bokmärke så nu var det dags att ändra på det! Inspirerad av mitt Thomas Sabo-armband fick det bli ett med "berlocker" fast i papper såklart! Väskan, blommorna och hjärtat har jag stansat ut med cuttlebugen och fjärilen och vingen har jag stämplat och embossat två av varje - klippt ut och klistrat ihop.

Tanken är att några skall vara på var sida om sidan i boken (lite svårt att förklara, men hoppas att ni fattar) och så får rosetten och resten av berlockerna hänga utanför.